Daca aveti gastrita, pe langa medicamentele recomandate de medic trebuie sa respectati si un regim alimentar strict.
In continuare va prezentam lista alimentelor pe care trebuie sa le evitati:
1. Supele şi ciorbele de carne cresc aciditatea gastrică, deci trebuie evitate.
2. Legumele şi fructele nefierte se digeră mai greu, iar digestia lor necesită stagnarea îndelungată în stomac, cu creşterea secreţiei de acid gastric.
3. Dulciurile concentrate cum ar fi dulceaţa, gem, halva, bomboane, ciocolată, frişcă, marmeladă, rahat.
4. Grăsimile de origine animală: şuncă, slănină, afumături, salamuri uscate şi grase, untul, untură, smântână, caşcaval sau brânză grasă.
5. Condimente: piperul, ardeiul iute şi boiaua de ardei, usturoi, ceapă crudă, ketchup, sare de lămâie, zeamă de lămâie, murături, oţet.
6. Prăjelile, inclusiv pâinea prăjită, rântaşurile, pâinea proaspătă.
7. Fasole uscată, varză, sarmale.
8. Pizza, mâncăruri tip fast food.
9. Unele băuturi: cafea, alcool, cola, băuturile gazoase de orice fel, inclusiv apa minerală.
10. Mâncăruri prea fierbinţi sau reci, mesele prea abundente.
Tags: boli de stomac cresterea aciditatii dieta gastrita tratament gastrita