Lipsa mineralelor şi a vitaminelor este una dintre cauzele lipsei de energie. Factorii de stres care se adaugă – zgomotele, discuţiile în contradictoriu, oboseala de la locul de munca – sporesc slăbiciunea pe care o resimţi.

Cauzele lipsei de energie

Calciu, magneziu şi zinc

Asocierea acestor minerale asigură refacerea echilibrului organismului. Calciul mineralizează oasele şi dinţii. Alături de magneziu, alungă stresul, iar zincul le completează şi ajută la funcţionarea optimă a sistemului nervos.

Pentru favorizarea absorbţiei, un plus de vitamina B6 este exact ce ai nevoie. Pe toate le poţi procura din suplimente alimentare, dar şi din banane, nuci, mere, carne de vită.

Seara ai nevoie de liniste

Dacă peste zi eşti asaltat de o mulţime de zgomote, seara ai nevoie de linişte deplină, pentru a te reface. N-ar strica să limitezi orele petrecute în faţa televizorului sau la telefon, care mai mult te agită.

Te-ai odihni mai bine dacă te-ai ocupa de plante, ai citi sau ai face o plimbare. Sunt mici bucurii ale vieţii, prin care-ţi poţi regăsi liniştea şi echilibrul necesare.

Încarcă-te cu energie de la lumina zilei

Te vei simţi mai bine dacă faci o… baie de lumină naturală dimineaţa. Porneşte spre serviciu mai devreme şi parcurge o parte din drum pe jos. Este un truc simplu, care-ţi ajută corpul să secrete o substanţă numită melatonină sau hormon al somnului. În acest fel, vei reuşi să adormi mai uşor seara.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont