Eliminarea surplusului de apă reţinut de ţesutul adipos.

Se va face doar în cazurile bine stabilite când se constată că există o reţinere de apă în organism, în rest nu este necesară, deoarece prin aplicarea tratamentului în mod corect se va regla şi cantitatea de apă conţinută de ţesutul adipos.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: boz, dud, flori de fân, mesteacăn, ovăz, păpădie, soc.
Modul de folosire al plantelor medicinale:
Boz (Sambucus ebulus) rădăcină se face un ceai din 1 linguriţă la 250 ml apă fiert timp de 15 minute. Se consumă în funcţie de gravitatea cazului 1-3 căni pe zi, fiind unul dintre cele mai puternice eliminatoare a apei din organism. Se foloseşte maximum 7 zile.
Dud (Morus alba) 1-2 linguriţe de coajă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai puternice diuretice.
Flori de fân o mână de plantă se pune la 5 litri de apă şi se fierbe pentru 30 minute, apoi se strecoară în cadă unde se pune 500 g sare. Se stă în cadă pentru 30 minute. Se poate face zilnic.
Mesteacăn (Betula verucosa) 1 linguriţă de frunze se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute. Se lasă să se răcească apoi se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar şi se mai lasă 2 ore apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pune o mână de frunze la 5 litri de apă şi se fierbe pentru 30 minute apoi se strecoară în cadă unde se pune şi 500 ml sare.
Ovăz (Avena sativa) o mână de plantă se pune la 5 litri de apă şi se fierbe pentru 30 minute, apoi se strecoară în cadă unde se pune 500 g sare. Se stă în cadă pentru 30 minute. Se poate face zilnic.
Păpădie (Taraxacum officinale) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate face şi o cură de tije florale. Se consumă zilnic 10 tije.
Soc (Sambucus nigra) coajă de soc 2 linguri puse la 500 ml apă şi fiert până scade la jumătate- se consumă 2-3 căni pe zi. Se foloseşte maximum 10 zile. Se mai poate lua tinctură din fructe care există la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont