Medicina personalizată este considerată viitorul tratamentelor pentru numeroase boli grave printre care cancerul de sân, melanomul sau cancerul brunho-pulmonar. Termenul de medicina personalizata a fost folosit pentru prima data, in sensul cunoscut astazi, in urma cu peste 10 ani. Medicina personalizata se bazeaza pe faptul ca pacienti cu acelasi diagnostic clinic pot raspunde diferit la tratament.

Astfel, un anumit medicament poate fi extrem de eficient pentru un pacient, insa, acelasi medicament poate sa nu aiba rezultate similare in cazul altui pacient, cu acelasi diagnostic. Caracteristicile personale ale pacientului, dar si caracteristicile bolii, influenteaza maniera in care actioneaza medicamentele.

Medicina personalizata are potentialul enorm de a adauga valoare medicala prin oferirea de tratamente tintite, ce cresc calitatea vietii pacientilor. Desi potentialul complet al medicinei personalizate nu este inca realizat, exista deja in practica medicala o serie de abordari care demonstreaza schimbarea de paradigma si trecerea treptata de la o abordare generalizata la tratamente tintite, personalizate si terapii ghidate de raspuns.

Domeniul aduce în prim plan realizarea de teste genetice care i-ar putea ajuta pe pacienți să beneficieze de tratamente personalizate care pot avea eficacitate maximă în cazul lor, mai precis medicamete și doze administrate în funcție de nevoile fiecăruia

Prezent la lansarea campaniei, Vasile Cepoi, consilierul prim-ministrului pe probleme de sănătate, a spus că medicii sunt cei care trebuie să-i îndrume pe pacienți spre acest tip de teste.

Inițiatorii proiectului au lansat și o petiție online unde pot obține informații despre medicina personalizată – www.alegemedicinaspecializata.ro

De asemenea, pot cere introducerea tratamentelor inovatoare pe lista medicamentelor compensate și gratuite.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont