În acest an Festivalul e la a V-a ediție și păstrăm tradiția de a sărbători  Unirea Basarabiei cu România, de la care pe 27 martie se împlinesc 94 de ani.

Obiectivele acestui festival țin de informarea corectă a publicului din România asupra particularităților culturale din Basarabia, elucidarea importanței Unirii de la 1918 pentru evoluția ulterioară a culturii și societății basarabene, și promovarea elementelor culturale actuale din Basarabia pe scena Constănțeană.

Programul va începe marți, 27 martie 2012, ora 13:00 cu  simpozionul științific „Moldova de azi până mâine la Campusul Universității „Ovidius” cu participarea profesorilor și studenților din cadrul universităților din Constanța dar și a invitaților speciali din Republica Moldova.

De asemenea, în seara zilei de vineri începând cu ora 17:30, în incinta City Park Mall se va desfășura expoziția „Spirit de Moldova” , cu muzică și dans popular și produse din Basarabia.

Sorin Scintei, Directorul General al City Park Mall a declarat: “Toti locuitorii orasului Constanta pot descoperi muzica si dansuri traditionale din Basarabia. Mai mult, pe 30 martie 2012, va invitam sa d

egustati minunatele produse specifice zonei. Ne bucuram sa fim gazda unei astfel de sarbatori culturale!”

Tot cu scopul de a promova elemente culturale, pe parcursul desfășurării evenimentului, veți putea viziona vineri, ora 20:30 la cinematograful Cityplex filmul nuntă în „Nuntă în Basarabia” distribuit de producătorul Dan Rațiu.

Sunt invitați la eveniment toți cei care ar vrea să afle lucruri noi despre viața, istoria, tradițiile și obiceiurile oamenilor de dincolo de Prut.

            Vă așteptăm!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont